ПАТУВАЈТЕ СО НАСМЕВКА И СТИЛ
Будва - Св.Василие Острошки
(11 октомври 2019)

10.10.2019. Поаѓање во 21.00 часот од Нова Пошта-Штип, патуваме преку Косово,Албанија,ноќно возење со попатни одмори.

11.10.2019. Пристигнување во Будва во утринските часови,пауза за фотографирање на прекрасната панорама на Будва и Св.Стефан. Слободно време за прошетка низ стариот дел на градот и центарот.Заминување за Манастирот Св.Василие Острошки,сместен на високо масивен карпест дел кое представува најголемо Црногорско светилиште а секако и најпосетуван манастир на Балканот (основан е од Василије во 17 век и се верува дека моштите на Св.Василие Острошки се чудотворни а се наоѓаат во Горниот Манастир).Вечерна служба во Горниот манастир во 17:00 часот(индивидуално).Сместување и ноќевање во манасирскиот двор(во манастирот се добиваат душек и кебиња) или во манстирските конаци(во Горниот или долниот манастир во повеќе креветни соби 8 или 10 кревети).Посетителите кои ќе ноќеваат во Долниот манастир потребно е да се сместат до 21 часот каде ќе преноќат. Ноќевање

12.10.2019. Наутро присуство на утринската литургија (индивидуално) кон Подгорица.Пауза за шопинг во трговскиот центар Делта Сити.Тргнување за Македонија.Патуваме со кратки паузи. Пристигнување во Македонија.

Цена:1.500 денари.

Во цената на аранжманот е вклучено:

  • -автобуски превоз на дадената релација
  • -сместување на база 1 ноќевање(по избор)
  • -посета на манастирот Св.Василије Острошки
  • -посета на Будва и Св.Стефан(панорамски)
  • -организација и водство на патувањето

Во цената на аранжманот не е вклучено:

  • -здравствено патничко осигурување(задолжително)-100 денари
  • -туристичка такса за посета на Острошки(2 евра по лице-задолжително)
  • -превоз од Долниот до Горниот Манастир Острошки-повратна 2-3 €
  • -ноќевање во долниот манастир во конаците(5 евра-се плаќа во конакот)-резервација во агенција
  • -влезници за културно историските споменици

Напомена: За реализација на аранжманот потребен е минимум 40 патници.

Известување: може да се патува со валидна биометриска лична карта.

 

За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А.Црво Експрес