ПАТУВАЈТЕ СО НАСМЕВКА И СТИЛ
Петрич-Баба Ванѓа-Мелник-Роженски манастир-Сандански

Петрич-Баба Ванѓа-Мелник-Роженски манастир-Сандански
10 декември-(недела)

Прoграма на патувањето:

10.12.2017. Тргнување во 05.00 часот кај Новата пошта во Штип.Патуваме кон Струмица. Попатни паузи за цариски формалности.Пристигнување во Петрич, продолжуваме со посета на Рупите и Ванѓината црква(баба Ванѓа) и разглед на прекрасната природа и топлите минерални води со неверојатни 75℃. Патуваме кон Мелник-специфично место познато по неговите пирамиди од песок,посета на Кордопуловата куќа-Винарија и дегустација на вино,посета на познатиот Роженски манастир каде во близина се наоѓа гробот на војводата Јане Сандански. Тргнување за Сандански,слободно време за шопинг. Враќање за Македонија со попатни паузи. Пристигнување во Штип во вечерните часови.

Цена: 590 денари.

Во цената на аранжманот е вклучено:

  • -превоз на наведената релација со високо туристички авотбус
  • -разглед на Петрич,Рупите,Мелник,Роженски манастир,Сандански
  • -организација и водство на патувањето
  • -патничко и здравствено осигурување

Важноста на патната исправа е лична обврска, важноста на пасошот треба да биде најмалку 3 месеца пред истекот на валидноста на патната исправа.

За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А.Црво Експрес