Будва (+Дубровник,Котор)

Црна Гора и Хрватска

Будва (+Дубровник,Котор)

Времетраење:  4 Дена 2 Ноќи
Цена:   6.500,00 ден
Поаѓање од:  Нова Пошта - Штип

Понудата заврши

ДАТА НА ПАТУВАЊЕ: ЧЕТ 23-Мај-2024 – НЕД 26-Мај-2024

ДЕН 1 – 23.05.2024

► Поаѓање во 21:00 часот од Нова Пошта-Штип, патуваме преку Косово, Албанија, ноќно возење со попатни одмори.

ДЕН 2 – 24.05.2024

► Пристигнување во Будва. Слободен ден за прошетка низ Будванската ривијера, пропратени со разни звуци во стариот дел од градот, можност за шопинг во многубројните дуќани во Будва (индивидуално).Смесување во хотел. Ноќевање.

ДЕН 3 – 25.05.2024

► Заминување за факултативно излет до Дубровник преку Тиват со траект и разгледување на стариот дел од Дубровник, можност за уживање на тврдината во Дубровник. Вракање кон Будва. Ноќевање.

ДЕН 4 – 26.05.2024

► Напуштање на хотелот. Заминување на факултативен излет до Бокакоторскиот залив, прошетка низ стариот дел на Котор опколен со ѕидини, испреплетени мали улици, катердалата Св.Трифун, познатите цркви Св. Лука, Св. Ана, црквата на Пресвета Богородица, бројни споменици и палати кои го вклучуваат градот на УНЕСКО. Слободно време за индивидуални активности. Поаѓање кон Македонија. Возење со попатни паузи.

ДЕН 5 – 27.05.2024

► Пристигнување во Македонија.

— Напомена —

За пакет факултативи-(Дубровник и Котор)-цена со попуст 35 €

— Напомена —

Рок на пријавување до 17.05.2024 година.
За реализација на аранжманот потребен е минимум 40 патници, за реализација на факултативите потребен е минимум од 25 патника. Важноста на патната исправа е лична обврска.

За овој аранжман важат Општите услови за патување на т.А.Црво Експрес.

Што е вклучено

  • Организација и водич на патувањето
  • Превоз на наведената релација
  • Сместување на база 2 ноќевања во хотел Будва

Што НЕ е вклучено

  • Влезници за културно историските споменици
  • Здравствено патничко осигурување
  • Излет и посета на Котор - 10 €
  • Туристичка такса хотелска (задолжително) - 2,50 евра од ден = 5 евра
  • Целодневен излет до Дубровник - 30 €