ОХРИД

Македонија

ОХРИД

Времетраење:  2 Дена 1 Ноќ
Цена:   2.800,00 ден
Поаѓање од:  Нова Пошта - Штип
Travel Date :  саб 16 Мар , 2024 - нед 17 Мар , 2024

Достапни резервации

Карта Цена Број на патници
По лице
2.800,00 ден

Патници: 

Вкупно: 

ДАТА НА ПАТУВАЊЕ: САБ 16-Март-2024 – НЕД 17-Март-2024

ДЕН 1 – 16.03.2024
► Поаѓање од Штип во 06:00 часот пред Нова Пошта. Патувањето продолжува преку Скопје, Гостивар, Маврово, посета на манастирот Св. Јован Бигорски. Продолжуваме кон манастирот Св. Ѓорги Победоносец во Рајчица, потоа кон Вевчани и Вевчанските извори. Патуваме кон Струга, слободно време. Се сместуваме во хотел во Охрид. Ноќевање.

ДЕН 2 – 17.03.2024
► Појадок. Потоа предвидена прошетка низ Охридската чаршија. Разглед со туристички водич на стариот град, тврдината Плаошник, Античкиот театар, Самоиловата тврдина, манастирот Канео, слободно време. Поаѓање кон Штип. Пристигнуваме во Штип.

Што е вклучено

  • Едно ноќевање со појадок во Охрид
  • Организација и водич на патувањето
  • Превоз
  • Туристички разглед на Охрид

Што НЕ е вклучено

  • Влезници за културно историските знаменитости