Метеори-Паралиа-Лутраки-Воден

29.04/01.05.2023

Прoграма на патувањето:

29.04.2023 год. Тргнување во 04.00 часот пред Нова Пошта во Штип. Патуваме за Грција преку граничен премин Евзони со попатни паузи за одмор.. Продолжуваме  за Метеори со посета на Големиот  Манастир. По враќање од Метеори следува посета на фабриката за злато и икони во с.Калампака. Патуваме кон  клисурата Темпи и посета на црквата Св.Петка-Римјанка, Патуваме кон  Паралиа каде се  сместуваме,  слободно време. Ноќевање.

30.04.2023 год. Слободно време за плажа, слободни активности во Паралиа. Во попладневните часови поаѓање за Лутраки (Пожар). Пристигнување во Лутраќи, сместување во апартмани. Организирано посета на таверна со комплетно мени и музика. Ноќевање.

01.05.2023 год. Слободно време за посета и користење на минералните топли води на отворено во Лутраки. Заминување за Воден, посета на природните убавини на градот познат по изобилството на вода и живописните водопади, слободно време. Заминуваме за Македонија во попладневните часови.

Цена 94€ - (5.830 денари)

Во цената на аранжманот е вклучено:

 • -превоз на наведената релација со високо туристички авотбус
 • -едно ноќевање во Паралиа
 • -едно ноќевање во апартмани во Лутраки
 • -посета на Метеори, клисурата Темпи
 • -посета на Паралиа
 • -посета на Лутраки
 • -посета на Воден
 • -организација и водство на патувањето

 

Во цената на аранжманот не е вклучено:

 • -влезница за Метеори-индивидуално - 3 евра
 • -користење на топлите минерални води во Лутраки-индивидуално
 • -влезници за културно историските знаменитости
 • -патничко и здравствено осигурување
 • -вечера во грчка таверна со музика, комплетно мени, пијалок
 • -туристичка такса за Грција -2 х 2,50=5 евра-(се наплатува во автобусот)

 

За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А.Црво Експрес.